Welkom bij de brasserie van Café Ad’vundum!
Wij zijn zeven dagen per week geopend, tenzij anders vermeld. Kom genieten van een gezellige sfeer, een goede kop koffie, een smakelijke lunch of een heerlijk diner op ons prachtige terras, gelegen in het historisch centrum van Hasselt, direct aan de voet van de kerk.
Vinyl diner.
Op 14-11-2025 organiseren wij de derde editie van het vinyl diner. Schuif aan voor een avond vol goede muziek. lekker eten en warme herinneringen. Terwijl Wiebe jullie aangevraagde platen draait geniet jij van een heerlijk diner in sfeer.
Reserveer snel want deze aond is altijd snel vol.
Wij kijken ernaar uit je binnenkort te mogen verwelkomen!
Kerst vier je bij Ad'vundum
Ook dit jaar vieren we de kerstdagen in onze brasserie met een feestelijk 4- of 5-gangenmenu, samengesteld door onze chef. Geniet in een warme, sfeervolle ambiance van heerlijke gerechten, een goed glas wijn en natuurlijk gezellig gezelschap.
Laat je verrassen door onze kerstklassiekers en culinaire creaties — perfect voor een ontspannen en smaakvolle kerst.
Reserveren
Reserveer eenvoudig online via onze website of bel ons op 038 – 477 08 92 om je tafel vast te leggen.
We raden aan tijdig te reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.
Kerstmenu 2025
Je kunt kiezen uit een:
-
4-gangenmenu
-
5-gangenmenu
Het menu bestaat uit:
Voorgerechten
Steak tartaar
Brioche| Cornicorns| Augurk| Mosterdmayonaise
Tonijn Sashimi
Ponzu| Kimchi| Nori| Limoenmayonaise
Bietentartaar
Geitenkaascreme| Ingelegde beukenzwam| Ponzu vinaigrette| hazelnoot
Soep
Pompoensoep
Chili olie| geroosterde pompoenpit
Tussen
Ravioli
Pompoen| Salie boter| Gebakken bospaddenstoelen| Rucola
Hoofdgerechten
Kalfsbiefstuk
Bataatcreme| Bimi|Seizoensgroenten| Kalfsjus
Kabeljauw
Orzo| Bimi| Gepofte tomaat| Beurre blanc
Brie kroketjes
Bataatcreme| Bospaddenstoelen| Bimi| Beurre blanc
Dessert
Grand dessert
Variatie van verschillende items
LUNCH
Koffies
- Koffie | Espresso | Café au lait | Cappuccino | Latte macchiato
Smaakjes: Vanille | Caramel | Hazelnoot | Butterscotch
Havermelk of decafé - Flat white - Cappuccino met extra shot Espresso.
- Hasseltse koffie - Koffie / cappuccino met een Hasseltse Babbelaar. (alcoholpercentage 20%)
- Hanze koffie - Koffie / cappuccino met Hasselter Grachtenwater. (alcoholpercentage 32%)
- Irish coffee - Koffie met Irish Whiskey en slagroom.
- Spanish coffee - Koffie met Tia Maria en slagroom.
- Italian coffee - Koffie met Amaretto en slagroom.
Thee en Choco
- Thee | Verse munt- en gemberthee | Warme chocolademelk
Broodjes
Onze broodjes worden geserveerd op meergranen brood.
- Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, parmezaan en rucola.
- Gerookte zalm - Met limoenmayonaise, dille, rucola en roomkaas.
- Parmaham - burrata, zongedroogde tomaat en balsamico.
- Beenham (warm of koud) - Lichtgebakken beenham met honingmosterd mayonaise en bread beans.
- Brie (warm of koud) - Romige brie met walnoten, honing en rucola.
Salades
- Huisgerookte zalm - Limoenmayonaise, croutons, roomkaas en dille.
- Burrata - Stoofpeer, tomaat, walnoten en balsamico.
- Carpaccio - Rundercarpaccio, truffelmayonaise, zongedroogde tomaat, aardappelkrokant en croutons.
Warme hap
- 12 uurtje - Kopje soep, kroket, mini broodje met vis of vlees en salade.
- Kippendijsaté - Kippedijsaté met een mandje friet en satésaus.
- Uitsmijter - Met ham en kaas.
- Uitsmijter Ad'vundum - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
- Boerenomelet - Met ham, kaas, champignons, ui en spek.
- Broodje kroket - Met twee sneetjes brood, 2 kroketten en mosterd.
- Tosti (enkel of dubbel) - Ham en kaas.
- Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.
Ad'vundums specials
- Patatje pulled chicken - Patat royaal belegd met pulled chicken en truffelmayonaise.
- Patatje stoof - Patat royaal belegd met stoofvlees, gebakken uitjes en truffelmayonaise.
- Bob's gehaktbal - Huisgemaakte gehatbal met twee sneetjes brood en mayonaise.
- Broodje pastrami - Italiaanse bol met warme pastrami, kruidensaus en Parmezaanse kaas.
- De Ad'vundum burger - Runderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek en frietjes (ook vegetarisch)
Klik hier voor de Menukaart
DINER
Voorgerecht
- Rundercarpaccio - Truffelmayonaise, zongedroogde tomaat en aardappelkrokant
- Broodplankje - Broodplankje met verschillende dips
- Gebakken gamba's - Gebakken gamba's in knoflookboter met brood
- Tartaar van tonijn - Tartaar van tonijn met kimchi, wasabikroepoek, soja parels en limoenmayonaise
- Pastrami - Dungesneden kalfspastrami met rozevalsalade, groene asperges en een mayo van dragon
- Burrata salade - Salade van burrata met groene asperges, vijgen, kweepeer en balsamico
- Soep van het moment - Een regelmatig wisselende soep.
Hoofdgerecht
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met krieltjes en salade.
- Bavette - Runderbavette met mousseline, seizoensgroenten en truffeljus
- Kalfsbiefstuk - Kalfsbiefstuk met dragonmousseline, seizoensgroenten en kalfsjus
- Dorade - Dorade met gebakken gamba's, bimi, orzo en kreeftensaus
- Gebakken zalm - Gebakken zalm met gepofte tomaat, seizoensgroenten, orzo en Hollandaise saus
- Orzo - Orzo met gepofte tomaat, gegrilde groenten, olijven en rucola
- Spareribs - Langzaam gegaarde varkensvlees en afgelakt met onze geheime marinade.
- De Ad'vundum burger - Een runderburger met cheddarkaas, tomatensalsa, sla en uitgebakken spek (ook vegetarisch)
- Saté van kippendij - Malse kip met atjar, zoetzure groenten en kokos satesaus.
- Gnocchi - Gnocchi in tomatensaus met gegrilde groeten en burrata
- Voor de kids - Bijna alles is ook in een kinderportie te bestellen maar wat ook altijd mag
-
-
- Patat met een frikandel of kroket
-
-
3 gangen verrassingsmenu
- Laat u verrassen door de keuze van de chef
Dit kan een samenstelling zijn van onze gerechten of nieuwe creaties van het keukenteam.
Nagerecht
- Citroen tiramisu - met citroenijs
- Sorbetijs - sorbetijs met roodfruit confituur en slagroom
- Cremaux -Cremaaux van aardbei met hangop en witte chocolade-ijs
- Kinderijsje - Vanille ijs met slagroom en keuze uit chocolade- of caramelsaus.
- Chocolade festival - Koffie, thee of cappuccino met een variatie van chocolade.
- Hasselt plankje - koffie met limoncello en een klein dessertje
Klik hier voor de Menukaart
Voor bij de borrel
- Borrelplank
- Bitterballen - 8/14 stuks
- Bittergarnituur - 8/14 stuks
- Vlammetjes - 8/14 stuks
- Oude kaasloempia's - 8/14 stuks
- Kara Age kip - 6 stuks
- Nachos
24-04
